Voetreflexmassage voor zwangeren

            

Zwanger zijn is iets moois en bijzonders, maar ook een spannende en  nieuwe fase in je leven.

Of je nu voor de eerste keer zwanger bent of van een volgend kindje of al een voorgeschiedenis hebt . Lichamelijk en geestelijk verandert er veel. Je hormonen kunnen opspelen en je kunt zwangerschapsklachten ervaren. Er komt veel op je af. Er zullen veel vragen bij je opkomen. Blijf ik werken? Is mijn kindje gezond? Hoe zal de bevalling verlopen? Ben ik straks een goede moeder? Dit kan spanningen en onrust geven. 

Het is belangrijk regelmatig tijd en rust voor jezelf en je ongeboren kindje te nemen. Een zwangerschapsmassage is een fijne en veilige manier om je te helpen ontspannen. Je ervaart meer rust in je hoofd en in je lichaam waardoor je volop kunt genieten van je zwangerschap en je aanstaande moederschap. Deze massage werkt zowel voor jou als je kindje positief door.

Ik werk met zachte, subtiele aanrakingen met een diep ontspannende werking voor je hele lichaam.De voetreflexmassage is veilig om te doen in je zwangerschap omdat ik de drukpunten van de baarmoeder ,eierstokken en hypofyse gedurende de hele zwangerschap niet meeneem in de behandeling.

Zwangerschapsklachten verhelpen met voetreflexmassage

Voetreflexmassage  kan ook toegepast worden voor het behandelen van allerlei uiteenlopende zwangerschapsklachten. Deze klachten kunnen een behoorlijke stempel op je zwangerschap drukken. Een voetreflexmassage helpt deze klachten te verlichten of zelfs helemaal te laten verdwijnen. 

Mogelijk te behandelen zwangerschapsklachten zijn bijvoorbeeld:

• Misselijkheid

• Oedeem (vocht vasthouden)

• Kuitkrampen• Rug- en nekklachten

• Vermoeidheid en slecht slapen

• Pijn in je bekken

• Stemmingswisselingen

• Hormonale klachten 


Tot ver in je zwangerschap kun je een zwangerschapsmassage ondergaan. Voetreflexmassage kan tevens worden toegepast om de weeën op te wekken als deze volgens je verloskundige opgewekt mogen worden.

Veel verloskundige werken samen met voetreflexmasseurs, je kunt mijn folder vinden bij de verloskundige praktijk in Doesburg.

Na je zwangerschap helpt een voetreflexmassage voor het herstellen van je hormonale balans, maar ook bijvoorbeeld bij het op gang brengen van borstvoeding.

We starten met een voetenbadje en een kopje thee, ik gebruik warme amandelolie tijdens de massage,wat zorgt voor een zacht en ontspannen effect.

Tijdens de behandeling is er ook ruimte om je verhaal kwijt te kunnen en voor tips en adviezen.

 De behandeling duurt ongeveer een uur.

Bij twijfel zal ik je altijd doorverwijzen naar je arts of verloskundige.