bachbloesemredies

Bachbloesemremedies
In mijn Praktijk werk ik met de originele bachbloesemremedies .
Als je besluit een remedie te gaan gebruiken , stel ik deze persoonlijk voor jou samen
Bach remedies richten zich op jou. Ze helpen je om vertrouwen in jezelf te herwinnen en zelf de uitdagingen waar je tegenaan loopt op te lossen.
Puur natuur
Een laagdrempelig steuntje in de rug. We zijn gewend om voor ieder kwaaltje naar medicijnen te grijpen, terwijl in veel gevallen de kracht van de natuur al wonderen kan doen.
Bachbloesem zijn gemaakt van bloesems zoals de naam al verteld.
De remedies mogen naast gewone medicatie gebruikt worden.
Zijn niet verslavend of versuffend.
Geschikt voor volwassenen ,kinderen,dieren.
Neem gerust contact met mij op voor meer informatie of het bestellen van de remedie. 

Het klassieke 38 Bachbloesems overzicht

Dit is het overzicht van de 38 Bach bloesem soorten zoals dat is samengesteld door Edward Bach. Per bloesem vind je een korte omschrijving, en kun je doorklikken naar de pagina met meer informatie.

Agrimony

Dit type mens lijkt altijd opgewekt, is gezellig in de omgang en heeft humor. Achter het masker van deze "zorgeloze" houding, schuilen problemen ,angst en Onzekerheid. Anderen niet lastig willen vallen met problemen. Deze vredelievende types raken snel overstuur door ruzie en onenigheid.Het gevaar ligt op de loer om problemen te onderdrukken met het gebruik van alcohol, verdovende middelen of slechte eetgewoonten.

Aspen

Voor vage angsten en ongerustheid, waarvan je niet weet waar het vandaan komt. Angstige voorgevoelens die je zowel 's nachts als overdag kunnen overvallen. Ook bijvoorbeeld als je angstig ontwaakt uit een droom, maar de droom al vergeten bent. Nuttig voor kinderen die last hebben van nachtmerries.

Beech

Voor mensen die altijd kritiek hebben en de tekortkomingen van andere mensen niet kunnen accepteren en begrijpen. Altijd op zoek naar fouten bij anderen, en vinden het moeilijk om het goede in anderen te zien. Vanuit een gevoel van superioriteit / arrogantie staan ze snel met een oordeel klaar.

Centaury

Wanneer je het moeilijk vind om "nee" te zeggen en makkelijk te beïnvloeden bent, kun je deze remedie goed gebruiken. Meestal gaat het om mensen die verlegen zijn en onderdanig en altijd klaar staat voor anderen. Omdat ze zichzelf wegcijferen, kost het veel energie, lijkt de vitaliteit te worden weggezogen.

Cerato

Voor mensen die veel bevestiging nodig hebben, omdat ze geen zelfvertrouwen hebben. Terwijl ze veel innerlijke wijsheid hebben en een uitstekende intuitie en precies weten wat ze nodig hebben. Dit type mens is in staat om domme dingen te doen door de raad van anderen te volgen, tegen hun eigen-wijsheid in.

Cherry Plum

Deze remedie is bestemd voor wanhoop en diepe neerslachtigheid. Ze kunnen zo hysterisch worden, dat ze woede-uitbarstingen krijgen en grof worden tegen vrienden/familie. Bang voor de toekomst. Voor mensen die overwegen om zelfmoord te plegen.

Chestnut Bud

Voor mensen die steeds dezelfde fouten maken en niet leren van hun ervaringen. Op deze manier komen ze niet verder in het leven. Want in plaats van te leren van de ervaringen, proberen ze het liefst zo snel mogelijk te vergeten wat er mis is gegaan.

Chicory

Deze remedie helpt mensen die overdreven bezitterig en manipulatief zijn. Vaak hebben ze veel medelijden met zichzelf. Ze willen graag dat anderen zich aanpassen aan hun waarden en normen. Ook goed voor kinderen die overdreven veel aandacht vragen.

Clematis

Mensen die in hun eigen wereld leven, vooral meer in gedachte leven en geen interesse tonen voor de wereld om zich heen, kunnen Clematis goed gebruiken. Het kan zijn dat het terug trekken in de eigen wereld betekend dat ze hun eigen fantasiewereld bedenken of dat ze in het verleden gaan leven: "vroeger was alles beter".

Crab Apple

Dit is de reinigende remedie voor zowel lichaam als geest. Wanneer je ergens van walgt, een negatief zelfbeeld hebt of het blijft maar door je hoofd spoken dat je iets lelijks hebt gezegd kan deze remedie helpen jezelf te reinigen van de negativiteit. Maar ook voor mensen die dwangmatig hun huis schoonmaken of een andere dwangneurose hebben kan het een goede ondersteuning zijn.

Elm

Deze remedie kan helpen als je overweldigd wordt door verantwoordelijkheden en je het gevoel hebt dat je niet in staat bent deze verantwoordelijkheden te dragen. Dit gevoel komt vaak voor bij mensen die te veel hooi op de vork nemen. Door de overbelasting raak je uitgeput en kun je in de put gaan zitten.

Gentian

Een goede remedie bij neerslachtigheid, twijfel en wanhoop. Wanneer iemand een negatieve kijk heeft op het leven, depressieve klachten heeft. Kan een extra steun bieden bij langdurige of steeds terugkerende ziekte.

Gorse

Bij uiterste hopeloosheid en vertwijfeling, voor mensen die de strijd hebben opgegeven en alle hoop verloren hebben. Ze voelen zich veroordeeld tot pijn en lijden en proberen niet beter te worden. Dr. Bach schreef over deze mensen: "Ze zien er uit alsof ze wat zonneschijn in hun leven nodig hebben om de wolken te verdrijven".

Heather

Voor mensen die altijd bezorgd zijn over zichzelf. Ze zijn zo egocentrisch, dat ze vooral bezig zijn met hun eigen kwaaltjes en bezig zijn met aandacht krijgen van iedereen. Doordat ze alleen maar bezig zijn met het praten over zichzelf en hun kwaaltjes overdrijven, hebben ze niet door, dat ze mensen uit hun omgeving weg jagen. Hoewel ze er bang voor zijn om eenzaam te zijn, veroorzaken ze die eenzaamheid door hun eigen gedrag. Het zijn types die van een mug een olifant maken.

Holly

Wanneer de negatieve emoties zoals haat, jaloersheid en achterdocht duidelijk aanwezig zijn, is Holly de juiste remedie. Holly geeft het gevoel van liefde terug, de tegenkracht van haat. Mensen die deze gevoelens hebben, lijden hier inwendig erg aan. Dit is ook een goede remedie voor kinderen die jaloers zijn op een broertje of zusje.

Honeysuckle

Voor mensen die in het verleden leven. Leven in het verleden komt niet alleen bij bejaarden voor. Het kan ook voorkomen, dat iemand zich erg hecht aan herinneringen in het verleden, omdat hij niet gelukkig is in het heden. Of jonge kinderen die de eerste dagen op school heimwee hebben naar huis omdat ze moeten wennen aan de nieuwe situatie.

Hornbeam

Deze remedie is voor geestelijke vermoeidheid, het gevoel dat alles te veel is (het "maandag ochtend" gevoel) Dit is heel iets anders dan lichamelijke vermoeidheid, veroorzaakt door zware inspanning. Voor mensen die deze geestelijke afgemat voelen, geeft Hornbeam ruggengraat.

Impatiens

Wanneer iemand snel geïrriteerd en ongeduldig is kan Impatiens helpen om meer geduld en begrip op te brengen. Vaak zijn deze mensen snel van denken en handelen en kunnen gefrustreerd raken door een trager tempo van anderen. Dan krijgen ze het gevoel dat ze hun tijd verdoen.

Larch

De remedie bij gebrek aan zelfvertrouwen, voor mensen die geen vertrouwen hebben in hun eigen bekwaamheden/talenten. Door de angst om te falen, beginnen ze nergens aan, ook al weten ze die van binnen dat ze er het talent voor hebben.

Mimulus

Voor angst met een bekende oorzaak. Dit kan zijn: angst voor ziekte, om ouder te worden, voor een ongeluk, tandartsbezoek. Vaak zijn het mensen die verlegen zijn en tobben over hun problemen.

Mustard

Bij een plotseling opkomende neerslachtigheid/depressie, als een soort mist die opeens over je heen valt. Die donkere wolk kan na een paar dagen ook opeens weer verdwenen zijn. Er is geen duidelijke oorzaak.

Oak

Voor moedige en sterke mensen, die door blijven worstelen, ook al raken ze uitgeput, ze geven de moed niet op. Ze worden gedreven door een sterk plichtsbesef, zijn gewetensvol, betrouwbaar en behulpzaam.

Olive

Voor totale uitputting, wanneer de reserves zijn opgebruikt, bijvoorbeeld na een periode van hard studeren, een langdurige ziekte of lange tijd iemand intensief verplegen. Door oververmoeidheid is het lichaam in een slechte conditie.

Pine

Voor mensen die zichzelf de schuld geven van alles wat verkeerd gaat. Ze zijn nooit echt tevreden over hun eigen prestaties, omdat ze te hoge eisen aan zichzelf stellen (niet aan anderen). Dit geeft grote emotionele spanning en een schuldcomplex.

Red Chestnut

Overbezorgdheid voor anderen: angst dat dierbaren iets ergs overkomt. Deze remedie kan ook helpen bij mensen in verzorgende beroepen, wanneer het niet meer lukt om een professionele afstand te houden tot de problemen waar men mee geconfronteerd wordt (wakker liggen van je werk).

Rock Rose

Geeft steun bij paniekaanvallen, bijvoorbeeld na betrokken geweest te zijn bij een ongeluk, natuurramp of overval. Of paniek zijn door nachtmerries. Deze toestand van crisis duurt kort

Rock water

Dit is de enige remedie die niet van bloesems gemaakt is. Deze is voor mensen met een sterke overtuiging wat betreft bijvoorbeeld geloof, politiek. Een overtuiging "zo hard als steen", waar ze niet vanaf te buigen zijn.

Scleranthus

Voor mensen die het moeilijk vinden om een beslissing te nemen. Door hun onevenwichtigheid/onzekerheid worden ze heen en weer geslingerd tussen de mogelijkheden. Ook in gesprekken kunnen ze van de hak op de tak springen.

Star of Bethlehem

Helpt bij het verwerken van een schok, het opheffen van de nawerking van een schok. Het is één van de 5 remedies die deel uitmaken van de rescue. Dr. Bach heeft deze remedie "de trooster en verzachter van pijn en zorgen" genoemd.

Sweet Chestnut

Bij geestelijke kwelling tot het uiterste. Het gevoelsleven heeft het punt bereikt, waarop het niets meer kan verdragen. Je hebt je best gedaan om alle spanningen te weerstaan, maar bent nu de wanhoop nabij.

Vervain

Dit is de remedie voor mensen die vaste principes en ideeën hebben waar ze helemaal achter staan en die ze zelden veranderen. Deze mensen zijn vastberaden, maar ook overgevoelig en gespannen en willen meer presteren dan er verwacht wordt. Hierdoor is het risico groot om te veel hooi op de vork te nemen.

Vine

Voor mensen met een sterke wil, die eerzuchtig, doelmatig en zelfverzekerd zijn. Het zijn snelle denkers, die in geval van nood goed kunnen handelen. Het gevaar om de talenten in te zetten om te overheersen ligt op de loer als men de talenten inzet om macht te krijgen.

Walnut

Dit is de remedie die ondersteunt bij periodes van overgang, zoals tanden krijgen, puberteit, echtscheiding en andere veranderingen in leefwijze. Het is de verbreker van banden die een verdere ontwikkeling belemmeren. Het beschermt hulpverleners/therapeuten tegen emotionele problematische cliënten zodat ze niet worden "leeggezogen".

Ook eekhoorns zijn dol op de het beste van walnoten

Water Violet

Voor mensen die van nature onverstoorbaar zijn en graag op zichzelf. Bekwame en rustige mensen, die vaak naar hun mening wordt gevraagd. Wanneer ze niet goed in hun vel zitten, kunnen ze afstandelijk en hooghartig overkomen.

White Chestnut

Wanneer zorgelijke gedachten of discussies in je hoofd blijven rondmalen is dit een goede remedie om rust te krijgen in je hoofd. Overdag kun je moeite hebben met concentreren en 's nachts kun je niet slapen.

Wild Oat

Is voor mensen die op een kruispunt in hun leven staan en geen idee hebben welke richting ze moeten kiezen. Mensen met vele talenten, die verloren gaan bij gebrek aan richting."Twaalf ambachten, dertien ongelukken".

Wild Rose

De remedie voor mensen die berusten in hun ziekte, vervelend werk of eentonig leven. Ze klagen niet, maar doen er ook niets aan om het te veranderen. Hierdoor worden het nogal saaie mensen in gezelschap en niet in staat zichzelf te ontplooien.

Willow

Deze remedie is voor zelfmedelijden, wrok en verbittering. Helpt bij het gevoel altijd tekort gedaan te worden: "waar heb ik dit aan verdiend", "waarom overkomt mij dat weer"