Gezin & Opvoeden

Harmonie in het gezin.

Hoe krijg je of behoudt je harmonie binnen je gezin en jezelf.
Eerst maar eens over opvoeden hebben.
Kinderen doen niet wat jij zegt...ze doen wat jij doet!
Opvoeden in deze tijd.Bewust opvoeden is in deze tijd belangrijk maar ook bewustwording in de opvoeding. Opvoeden is niet alleen maar leren aan kinderen, maar ook leren van kinderen.Opvoeden in deze tijd is niet altijd even gemakkelijk. Hoe vaak staan we niet met onze handen in het haar en denken; 'Wat moet ik hier nu weer mee?
We leven in een bijzondere tijd waarin alles supersnel gaat. Iedere dag beweegt zich om ons heen en nodigt ons uit tot het opnemen van een ongekende hoeveelheid informatie en prikkels. Het zet ons aan om het ritme en de snelheid van ons denken te volgen. Immers, denken gaat veel sneller dan voelen.Voor ( hoogsensitieve ) kinderen, kinderen die veel en goed kunnen voelen, blijkt deze continue stroom van informatie lastig te hanteren. Zij krijgen onbewust veel gevoelsinformatie mee en dat vraagt om een andere manier van verwerken dan kennisgerichte informatie. Juist doordat zij zo goed en veel kunnen voelen, zien we hen steeds vaker vastlopen, thuis of in het onderwijs.Als je gaat beseffen dat je kinderen nog lerende zijn en ze leren van hun omgeving hoe kijk je dan tegen een situatie aan.


Loop je vast en wil je graag hulp hierbij ?

In en gesprek gaan we kijken hoe jullie gezinsdynamiek is.

Geef ik je inzicht en tools en tips op het gebied van grenzen,emotie's ,laat ik je kijken naar je eigen systemen en patronen.