Kind & Scheiding

Kind & Scheiding

Veel kinderen krijgen te maken met de scheiding van hun ouders.
Als ervaringsdeskundige door mijn eigen scheiding weet ik dat je als ouder er alles aan wilt doen om de pijn en de schade bij je kinderen te beperken maar helaas is dat niet geheel te voorkomen.
Een scheiding is voor een kind een hele intense periode omdat alles wat zo vertrouwd was op de kop komt te staan.

Dit kan allerlei emotie's en gevoelens oproepen.
Het ene kind kan zich daar makkelijker in uitten dan het andere kind.

Als gezin ondervind je allemaal pijn en verdriet en angsten en onzekerheden rondom de scheiding en de periode daarna ,los van het feit wat de aanleiding is of wie de scheiding gewild heeft.

Veel kinderen willen hun ouders sparen door niet te laten zien wat de scheiding met ze doet omdat ze aanvoelen en zien dat de ouders net zo goed lijden.
Vaak zie je dan aangepast gedrag of om andere redenen heel boos gedrag.

Als het praten daarover moeilijk is kan je gaan kijken wat voor andere mogelijkheden er zijn.

In mijn praktijk behandel ik veel kinderen die met een scheiding te maken hebben door middel van een voetreflexmassage en door het kind en de ouders tips te geven.Waardoor ze hun emoties beter begrijpen en uitten en voelen ze zich lekkerder in hun velletje.
Door er bewust samen mee om te gaan kan iedereen na deze periode weer gelukkig zijn in een scheiding liggen ook waardevolle lessen en leermomenten besloten ook voor je kinderen.

Daarom ben ik heel blij dat ik met de  nieuwe coachkaarten heb om samen in combinatie met de massage of alleen een coachgesprek te kijken waar de behoefte van het kind ligt richting de ouders.
En hoe ouders en kinderen samen door deze intensieve periode heen kunnen komen.

Vind je het fijn om hulp te krijgen ik kijk graag met je mee.

Lieve groet Mirjam